Facebook Toestaan Niet toestaan

Batavia '90 1 - Horst FC 1

Batavia '90 1 - Horst FC 1

FC Horst op bezoek bij koploper Batavia'90

Op zaterdag 20 mei 2023 staat voor FC Horst de volgende competitiewedstrijd op het programma. De Horstenaren zullen afreizen naar Lelystad voor de uitwedstrijd tegen koploper Batavia ’90. In de strijd om directe handhaving is dit een mooie kans om een stunt neer te zetten tegen de kampioenskandidaat uit Lelystad. Stunten klinkt FC Horst momenteel bekend in de oren gezien het resultaat van afgelopen zaterdag.

FC Horst speelde afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd. Nummer 3 Unicum kwam op bezoek op een zonnig en warm Sportpark de Adelaar. Vooraf werd er gehoopt op een stuntje tegen deze sterke ploeg, maar op papier is Unicum de sterkere ploeg. De wedstrijd begon met wat kansen voor de uitploeg. Na een kleine 20 minuten kwam FC Horst vrijwel uit het niets op een 1-0 voorsprong. Uit een corner van Roy Kruse kopte Paul van Prehn het leer achter de Lelystadse doelman. Met hangen en wurgen werd deze voorsprong tot de rust volgehouden. Unicum creëerde vele doelpogingen welke geen daarvan resulteerde in een gelijkmaker. De wedstrijd kende in de tweede helft een zelfde soort spelbeeld. Unicum had veelal de bal en creëerde prima kansen. Het was aan het houtwerk maar vooral aan keeper Tim Crama te danken dat Unicum nog geen goal had gemaakt. De ploeg wist door middel van vechtlust en een fantastische keeper de voorsprong vast te houden. In de allerlaatste minuut trapte Tim Crama de bal achter de laatste verdediger van Unicum waarna hij een vechtende Paul van Prehn op zijn pad vond. Op zijn laatste benen zorgde hij voor een scrimmage, waarna de bal voor de voeten viel van Peter van der Horst. De invaller vond niemand meer op zijn weg richting de goal omdat ook de keeper de bal niet wist te pakken in de schermutseling. Peter van der Horst zorgde voor een enorme extase binnen en buiten de lijnen. Extase waar een hele hoop opluchting achter schuilde. Met deze overwinning doet FC Horst namelijk uitstekende zaken in de strijd om directe handhaving.

Tegenstander Batavia ’90 is de grootste kanshebber momenteel voor het kampioenschap in de tweede klasse. Door eigen toedoen is de mogelijkheid om zaterdag de titel binnen te halen verkeken. De Lelystedelingen waren tot zaterdag ongeslagen waar in Oldebroek verrassend een einde aan werd gemaakt. De laatste keer dat Batavia ’90 een competitiewedstrijd verloor was op 5 maart 2022. De Lelystedelingen verloren meer dan een jaar geen enkele competitiewedstrijd. Een werkelijk wonder deed zich voor in Oldebroek waar nummer 10 OWIOS met 2-0 won van Batavia ’90. Misschien dat er toch iets van kampioenskoorts optreedt bij de ploeg van Michel van Oostrum. Door het verlies is enig overgebleven concurrent Hierden genaderd tot 1 punt. Dit bekent dat Batavia ’90 het matchpoint een week moet uitstellen. De laatste wedstrijd spelen Hierden en Batavia ’90 tegen elkaar in een eventueel direct duel om het kampioenschap. Eerst zullen de Lelystedelingen dan moeten afrekenen met FC Horst.

Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar op Sportpark de Adelaar. FC Horst kwam vanuit een compacte formatie een uur goed mee met Batavia ’90. Na een uur zette een verdediger van de Lelystedelingen op een 0-1 voorsprong. In de 77e minuut was het verzet gebroken toen Batavia ’90 op een 0-2 voorsprong kwam. In de slotfase werd het ook nog 0-3. FC Horst was zeker niet kansloos in de wedstrijd, alleen moest uiteindelijk buigen voor de kwaliteit van Batavia ’90.

Batavia ’90 en FC Horst trappen aanstaande zaterdag om 15:00 af op Sportpark Doggersbank te Lelystad. De wedstrijd zal in goede banen wordt geleid door scheidsrechter Rick van Bussel. Afgelopen zaterdag was de steun erg groot vanuit de supporters. U bent allen van harte uitgenodigd om FC Horst te komen steunen in Lelystad. Tot zaterdag!