Facebook Toestaan Niet toestaan

Horst FC 1 - DESZ 1

Horst FC 1 - DESZ 1

FC Horst ontvangt hekkensluiter DESZ

Op zaterdag 11 maart staat voor FC Horst de volgende competitiewedstrijd op het programma. De Horstenaren krijgen op Sportpark de Adelaar bezoek van hekkensluiter DESZ. Het is een wedstrijd tussen de nummers 6 en 13 van de competitie. DESZ, Door Eendracht Sterk Zwartsluis, staat met 7 punten uit 15 wedstrijden pijnlijk onderaan. Momenteel is het verschil tussen directe degradatie en nacompetitie 7 punten. In de resterende 9 wedstrijden zal er dus het een en ander moeten veranderen bij de ploeg uit Zwartsluis wil het directe degradatie voorkomen.

FC Horst pakte afgelopen zaterdag een punt in de lastige uitwedstrijd in Oldebroek op bezoek bij OWIOS. Op een lastig te bespelen veld was het voetbal bij vlagen ondermaats. De ploeg van John Martens had geluk dat OWIOS hier minstens net zoveel last van had. FC Horst speelde de eerste helft iets beter, maar kwam door een mooie vrije trap op een achterstand. Het scenario dat voorkomen moest worden, deed zich uiteindelijk toch voor. Een achteruithangend OWIOS en doelpuntzoekend FC Horst. OWIOS had weinig haast en probeerde de marge vooral te behouden in plaats van uit te bouwen. Uiteindelijk kwamen de Horstenaren toch naast OWIOS. In de 80e minuut was het Paul van Prehn die het net deed bollen voor FC Horst met een tegendraadse kopbal. Er werd in het restant van de wedstrijd niet meer gescoord wat beide partijen een punt opleverde. Aangezien nummer 9 Be Quick’28 verloor, loopt FC Horst toch weer een punt uit op de nacompetitieplaatsen.

Rodelantaarndrager DESZ speelde afgelopen zaterdag op eigen veld een bijzonder belangrijke wedstrijd. Tegen nummer 12 VSCO speelde het de degradatiekraker. Na 90 minuten trokken de Sluzigers uiteindelijk aan het kortste eind. VSCO won met 1-3 en bouwde haar voorsprong op hekkensluiter DESZ uit naar 7 punten. Als DESZ zichzelf in de tweede klasse wil houden, zijn dit cruciale wedstrijden om de punten in te pakken. De laatste en enige overwinning van DESZ was op 19 november tegen Hatto Heim dat momenteel 1 plaats boven DESZ staat. Wat wel bijzonder is, is het doelpuntenaantal van de aanvoerder van DESZ. Ondanks dat de Sluzigers slechts 15 goals maakte, vinden we aanvoerder Danny Moorman terug op een gedeelde 3e plaats in de topscorerslijst. De aanvaller maakte tot dusver 8 goals in de competitie, wat dus meer dan de helft is van de volledige doelpuntenproductie van DESZ.

Op 15 oktober jongstleden troffen beide ploegen elkaar in Zwartsluis. FC Horst controleerde deze wedstrijd en kwam na een minuut al voor door een wonderschone treffer van Mustafa Kalkan. De spits maakte in de 74e minuut zijn twee goal van de middag, waarna Mark van den Bosch de eindstand uiteindelijk op 0-3 zette. Deze wedstrijd was uiteindelijk, met de kennis van nu, de laatste wedstrijd van de wervelende seizoenstart van FC Horst.

FC Horst en DESZ trappen aanstaande zaterdag om 14:30 af op Sportpark de Adelaar. U bent allen van harte uitgenodigd om deze wedstrijd te komen bekijken en FC Horst te komen supporten. Tot zaterdag!