Facebook Toestaan Niet toestaan

Horst FC 1 - Hatto Heim 1

Horst FC 1 - Hatto Heim 1

FC Horst wil zich herpakken tegen Hatto Heim

In de 6e competitiespeelronde wacht FC Horst een nieuwe thuiswedstrijd. Op Sportpark de Adelaar komt Hatto Heim op bezoek. De club uit Hattem promoveerde afgelopen jaar naar de tweede klasse en is geen bekende tegenstander voor FC Horst de laatste jaren. Na de competitienederlaag afgelopen zaterdag in de derby in en tegen Hierden, willen de Horstenaren zich graag herpakken op eigen veld.

Zoals hierboven gezegd verloor FC Horst afgelopen zaterdag de derby tegen Hierden. De ploeg van John Martens is geen moment goed in de wedstrijd gekomen en werd afgetroefd door een fel spelend Hierden. De wedstrijd leek lange tijd op een 0-0 af te stevenen, maar na een benutte penalty van Hierden was de ban gebroken en trokken de Hierdenaren de overwinning naar zich toe. Op het nieuwe eigen veld heeft FC Horst in de competitie nog geen punt laten liggen. Er werd met 4-1 gewonnen van IJVV en met 4-0 gewonnen van OWIOS. Aanstaande zaterdag dus een mooie kans voor de Horstenaren om weer een overwinning te pakken en de goede reeks thuisresultaten voort te zetten.

De verwachting was voor het begin van het seizoen dat Hatto Heim zich ging bewegen in het rechterrijtje. Momenteel hebben ze in 5 wedstrijden 4 punten bij elkaar gespeeld. Hierdoor zijn ze terug te vinden op de 10e plaats, een nacompetitieplaats. Er werd gewonnen van IJVV en verloren van Batavia, ZAC en AGOVV. Afgelopen zaterdag werd een mooi punt gepakt tegen OWIOS. Van tevoren zou de ploeg van hoofdtrainer Marcel van Walderveen daar voor tekenen, maar gezien het wedstrijdverloop zijn de geelblauwen twee punten misgelopen. In de 87e minuut kwam Hatto Heim op een 3-1 voorsprong, maar een minuut later maakte OWIOS alweer de aansluitingstreffer. De 3-3 viel in de absolute slotfase. In de 96e minuut maakte OWIOS alsnog gelijk, waardoor beide ploegen een punt overhielden aan dit doelpuntrijke duel.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was in het seizoen 2009/2010. Hatto Heim werd laatste in die tweede klasse, terwijl FC Horst via de nacompetitie promoveerde naar de eerste klasse. In Ermelo won Hatto Heim met 2-3. In Hattem waren de rollen omgedraaid en won FC Horst met 0-3 door goals van Andrews Letroit, Remco van de Kamp en Wilco Pul.

FC Horst en Hatto Heim trappen aanstaande zaterdag om 14:30 af op Sportpark de Adelaar. De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Wesley O’Niel. U bent allen van harte uitgenodigd om FC Horst te komen supporten in de strijd om de volgende 3 punten. Tot zaterdag!