Facebook Toestaan Niet toestaan

Lelystad '67 1 - Horst FC 1

Lelystad '67 1 - Horst FC 1

FC Horst op zoek naar overwinning in Lelystad

FC Horst speelt zaterdag 6 november haar zevende competitiewedstrijd van het seizoen 2021/2022. Nadat de ploeg van John Martens drie wedstrijden achtereenvolgend niet gewonnen heeft, hoopt het bij SV Lelystad'67 weer eens een overwinning te boeken. Afgelopen zaterdag werd nog gelijkspeeld tegen Renswoude, eentje die niet nodig was geweest.

FC Horst startte het seizoen nog erg degelijk. Uit de eerste vier wedstrijden werden 6 punten behaald. Dit door overwinningen op bezoek bij VV Lunteren en bij AVW'66. Echter werden de thuiswedstrijden tegen ASV Dronten en Valleivogels verloren. Frusterend was dat er in alle vier de wedstrijden op achterstand gekomen werd, waar dan ook tegenop gevoetbald moest worden. Dit gebeurde twee weken geleden ook bij VSCO'61, waarna er uiteindelijk nog wel een 1-1 gelijkspel uitgesleept werd. Afgelopen zaterdag kwam het dan eindelijk op een 1-0 voorsprong, wat echter niet resulteerde in een overwinning. Ondanks meerdere kansen om de score uit te breiden, kwam Renswoude tien minuten voor tijd langszij. 8 punten uit de eerste zes wedstrijden resulteerd in een 7e plaats op de ranglijst.

SV Lelystad'67 kent een erg teleurstellende seizoensstart. Er werd dit seizoen zelf nog niet gewonnen door de ploeg van hoofdtrainer Meloudi Zaki. Na de bekeruitschakeling wist het nog wel gelijk te spelen in de seizoensopener tegen De Valleivogels. Daar zat al meer in, aangezien de overwinning in de 87e minuut uit handen gegeven werd. Hierna volgden vier nederlagen tegen VSCO'61, VRC, Batavia'90 en tot slot Renswoude. Afgelopen zaterdag werd het tweede punt gepakt door de Polderbewoners. In de thuiswedstrijd tegen OVC'85 was de eindstand 2-2. 2 punten uit de eerste zes wedstrijden brengt Lelystad in de degradatiezone, 12e. Dit zegt natuurlijk nog niks aangezien het seizoen nog geen eens op een kwart is. Toch wil het logischerwijs wel zo snel mogelijk stijgen op de ranglijst.

SV Lelystad'67 en FC Horst trappen zaterdag 6 november om 14.30 uur af op Sportpark Langezand.