Facebook Toestaan Niet toestaan

Horst FC 1 - ZAC 1

Horst FC 1 - ZAC 1

FC Horst speelt beslissende thuiswedstrijd tegen ZAC

Zaterdag 27 mei 2023 staat de laatste competitiewedstrijd op het programma voor alle ploegen in de 2e klasse I. Na deze speelronde wordt bekend welke ploegen nog gaan spelen voor nacompetitie. Batavia ’90 heeft zich afgelopen zaterdag mogen kronen tot de kampioen en gaat volgend jaar in de 1e klasse spelen. VSCO ’61 heeft zich bij DESZ gevoegd met een directe degradatie. OWIOS verloor zaterdag van ZAC waardoor het nu zeker is van nacompetitie. Op Sportpark de Adelaar wordt er een echte kraker gespeeld. FC Horst en ZAC gaan zich allebei direct veilig proberen te spelen. ZAC moet sowieso de volle buit pakken, waar FC Horst in een scenario ook aan een gelijkspel genoeg kan hebben. FC Horst heeft aan een gelijkspel genoeg indien óf Hatto Heim thuis met maximaal 1 goal verschil wint van Unicum óf Be Quick ’28 thuis verliest van WVF.

FC Horst ging afgelopen zaterdag op bezoek bij koploper Batavia ’90. Thuis maakten de Horstenaren het Batavia ’90 nog wel lastig maar moest het uiteindelijk het hoofd buigen. Aangezien de week ervoor werd gewonnen van Unicum, wist FC Horst dat ze Batavia ’90 het enigszins lastig zouden kunnen maken. 89 minuten voetballen leverde beide ploegen geen goals op, waar vervolgens wel verandering in kwam. In de allerlaatste minuut kwam Batavia ’90 door een kopbal op voorsprong, waarna de wedstrijd vrijwel direct afgelopen was. Omdat Hierden verloor van Unicum bleek dit uiteindelijk de goal die Batavia ’90 kampioen maakte. Enorm zuur voor FC Horst die met man en macht een gelijkspel uit het vuur wilde slepen. Uiteindelijk duurde de wedstrijd een paar minuten te lang en ging het zonder punten terug naar Ermelo. Zoals eerder genoemd, heeft FC Horst in een bepaald scenario genoeg aan een punt. Om de directe handhaving in eigen hand te hebben, zal het moeten winnen tegen ZAC.

ZAC heeft zich afgelopen zaterdag goed herpakt van een eerdere misstap in de competitie. Twee weken geleden verloren de Zwollenaren een belangrijke wedstrijd tegen AGOVV met 4-0. Een ongelofelijk teleurstellend resultaat, waardoor de druk afgelopen zaterdag alsmaar hoger was. Tegen concurrent OWIOS wonnen de Wapendragers op eigen veld met 2-0. Hierdoor is er nog goed zicht op directe handhaving. ZAC was de bovenliggende partij in deze wedstrijd en wist uiteindelijk ook de 3 belangrijke punten veilig te stellen. OWIOS is hierdoor al zeker veroordeeld tot het spelen van de gevreesde nacompetitie. Door de overwinning zullen de Zwollenaren vol goede moed afreizen naar Ermelo.

De eerste wedstrijd na de winterstop troffen beide ploegen elkaar in Zwolle. FC Horst had iets de overhand in de wedstrijd en kwam in de eerste helft op een voorsprong. Na een voorzet van Mustafa Kalkan kopte Elroy Martens het leer achter de Zwolse doelman. De tweede helft was erg rommelig van beide kanten. ZAC creëerde niet bijster veel kansen maar kwam door middel van een snoeiharde vrije trap op gelijke hoogte. FC Horst kreeg via Christian Schoonhoven en Elroy Martens nog kansen op de volle buit maar zij raakten respectievelijk de paal en de lat. ZAC en FC Horst konden uiteindelijk allebei een punt bijschrijven, 1-1

FC Horst en ZAC trappen aanstaande zaterdag om 14:30 af Sportpark de Adelaar. De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Wesley O’Niel. U bent allen van harte uitgenodigd om FC Horst te komen steunen in de strijd om directe handhaving. Laten we er met z’n allen een fantastische wedstrijd van maken met hopelijk een mooi eindresultaat. Na de wedstrijd zal een doorloopavond zijn in de kantine, waar het eventuele feestje gevierd kan worden.