Facebook Toestaan Niet toestaan

OWIOS 1 - Horst FC 1

OWIOS 1 - Horst FC 1

FC Horst hervat competitie tegen OWIOS

Na twee competitievrije weekenden, staat op 4 maart de volgende competitiewedstrijd op het programma. FC Horst gaat in de 15e speelronde op bezoek in Oldebroek bij OWIOS. De Oldebroekers vinden we met 13 punten uit 14 wedstrijden terug op de 10e plaats. FC Horst staat door de overwinning in de laatste wedstrijd op AGOVV met 20 punten uit 14 wedstrijden op de 5e plaats.

FC Horst won haar laatste competitiewedstrijd twee weken geleden met 3-1 tegen AGOVV. Dit was een goede teamprestatie van de Horstenaren waar positief op teruggekeken kan worden. Op zaterdag 18 februari speelde FC Horst een oefenwedstrijd in Voorthuizen tegen VVOP. Deze wedstrijd tegen de koploper van de derde klasse eindigde in 2-2. De doelpunten van FC Horst werden gemaakt door Mustafa Kalkan en Thijn van Wijk. Afgelopen zaterdag was de ploeg van John Martens vrij. Het team zal erop gebrand zijn om de overwinning tegen AGOVV een goed vervolg te geven in Oldebroek.

OWIOS vinden we terug in de onderste regionen van de ranglijst. De Oldebroekers staan momenteel dichter bij een rechtstreekse degradatie dan de veilige 8e plaats. De resultaten van de afgelopen wedstrijden zijn ook niet erg hoopgevend voor de ploeg van Bülent Akar. In de laatste 6 wedstrijden werden er twee punten gehaald. De laatste twee wedstrijden speelde het 2-2 gelijk tegen zowel AGOVV als rodelantaarndrager DESZ. Waar de doelpuntenproductie wat stokte in de 12 wedstrijden daarvoor (12 goals uit 12 wedstrijden), scoorden de Oldebroekers wel 4 keer in de afgelopen 2 wedstrijden. Het zou voor de groenwitten een aanknopingspunt kunnen zijn om op door te bouwen. Feit is dat OWIOS resultaten moet gaan boeken, wil het degradatie naar de derde klasse ontlopen.

De ontmoeting eerder dit seizoen op Sportpark de Adelaar eindigde in een 4-0 overwinning voor FC Horst. In de eerste helft zette Roy Kruse de Horstenaren op een 1-0 voorsprong. Na een paar minuten in de tweede helft verdubbelde Mustafa Kalkan de Ermelose voorsprong. Roy Kruse zette FC Horst vervolgens met een prachtige volley op een 3-0 voorsprong. Aanvoerder Paul van Prehn gaf enkele minuten later de nekslag aan de Oldebroekers met het maken van de 4-0. Vorig jaar verloor FC Horst in Oldebroek met 1-0 door een goal van spits Hendrik Uitslag.

OWIOS en FC Horst trappen aanstaande zaterdag om 14:30 af op Sportpark Bovenmolen in Oldebroek. De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Bjorn van der Veen. U bent allen van harte uitgenodigd om FC Horst te komen supporten in Oldebroek. Tot zaterdag!