Facebook Toestaan Niet toestaan

Horst FC 1 - Hierden 1

Horst FC 1 - Hierden 1

FC Horst speelt derby tegen VV Hierden

Zaterdag 18 maart 2023 is het tijd voor een derby voor FC Horst. Op het eigen Sportpark de Adelaar ontvangen de Horstenaren rivaal VV Hierden. Na twee gelijkspelen tegen laagvliegers OWIOS en DESZ is deze derby een mooi moment om een overwinning te boeken. Dit zal dan dus moeten gebeuren tegen de Hierdenaren die plaats 2 op de ranglijst bezetten. Een prachtig affiche tussen twee rivaliserende ploegen.

FC Horst speelde afgelopen zaterdag tegen hekkensluiter DESZ uit Zwartsluis met een teleurstellend resultaat als gevolg. Voor rust bracht het aanvallend weinig maar gaf het ook amper kansen weg. DESZ kwam aan het einde van de eerste helft door een vrije trap op een 0-1 voorsprong. Dit was tevens de ruststand. Na rust werd FC Horst iets dreigender en scoorde het uiteindelijk 20 minuten na rust door een kopbal van Paul van Prehn. Het laatste kwartier zorgde, achteraf gezien, voor het meeste spektakel. Elroy Martens probeerde een aanval te onderbreken met een poging tot ouderwets ‘pootje haken’. De scheidsrechter beoordeelde dit als natrappen, waardoor hij Elroy Martens de rode kaart toonde. Twee minuten later scoorde Ronald Lok de 2-1 voor FC Horst mede door de tweede assist van Roy Kruse, die ook de 1-1 voorbereidde. In de slotminuten speelde zich een hachelijke situatie af voor de goal van FC Horst. Uiteindelijk werkte een speler van DESZ de bal in het Ermelose goal. De 3 punten verdwenen dus jammer genoeg als sneeuw voor de zon.

Hierden vinden we momenteel terug op een verdienstelijke 2e plaats op de ranglijst met 38 punten uit 16 wedstrijden. In punten staat het momenteel gelijk met koploper Batavia, alleen speelde Batavia 2 wedstrijden minder. De Hierdenaren haken vooralsnog dus knap aan bij de koploper. Afgelopen zaterdag won de ploeg van Bert van Hunenstijn met 2-1 van OWIOS. Hierden kwam 2-0 voor en trok vervolgens de overwinning over de streep. Het eerste doelpunt blijkt voor Hierden essentieel. In 16 wedstrijden kwam Hierden 13 keer voor wat vervolgens leidde tot 12 overwinningen en 1 gelijkspel. In de drie wedstrijden dat de ‘roodwitten’ achter kwamen, verloor het 2 keer en speelde het 1 keer gelijk. De statistieken wijzen dus uit dat het eerste doelpunt in de wedstrijden van Hierden veelzeggend is over het uiteindelijke resultaat van de wedstrijd.

FC Horst en Hierden troffen elkaar dit seizoen al tweemaal. Hierden was op eigen veld twee keer te sterk voor FC Horst. In de beker verloren de Horstenaren met 2-1 en in de competitie was Hierden met 2-0 te sterk. Laten we hopen dat er een sterk thuisvoordeel heerst bij dit streekduel, waar FC Horst van zou kunnen profiteren.

FC Horst en Hierden trappen aanstaande zaterdag om 14:30 af op Sportpark de Adelaar. De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Tommy Postma. U bent allen van harte uitgenodigd om de 12e man te vormen bij deze derby. Er zal een speciaal supportersvak zijn voor de FC Horst Jeugd om de club naar de overwinning te helpen. Tot zaterdag!