Buitenbrinkweg 70
3853LZ
ERMELO
tel. 0341-556236

FC Horst heeft zaterdag 30 oktober met 1-1 gelijk gespeeld tegen Renswoude.  Voor aanvang van de wedstrijd was er een eerbetoon en een minuut stilte voor de afgelopen week overleden ‘Horst man van het eerste uur’ Luuk Dooijewaard.

Door Herman Emond.

Mooie snelle aanval
Daarna begonnen de mannen van Horst in de mooie oranje jubileum tenues erg sterk aan de wedstrijd die zich het eerste halfuur dan ook vooral afspeelde op de helft van Renswoude. Ondanks enkele goede combinaties drukte Horst niet door, maar werd de bal wel na een mooie snelle aanval vanaf de zijkant door een eigen speler van Renswoude in het doel geschoten: 1-0 voor Horst in 34e minuut.

Net over
Ronald Lok werd vervangen met een hamstring blessure door de jonge en goed invallende Lennert Staal. Bijna kwam Renswoude gelijk door een hoge bal die door stuiterde in het natte gras, maar keeper Tim Crama wist de bal net over te tikken. Horst ging de rust in met een verdiende 1-0 voorsprong.

Open kans
Na rust kwam Renswoude door een spelaanpassing veel meer en beter aan de bal en leek de 1-1- in de lucht te hangen, onder andere door een prachtig schot in de 58e minuut dat net over de lat ging. De druk van Renswoude nam toen, maar het was de FC uit Horst die in de 66e minuut een open kans vlak voor een vrije doel kreeg. Maar de meestal effectieve Paul van Prehn schoot tot zijn eigen woede de bal over. In plaats van een geruststellende 2-0 werd het nu moeilijk en werd er onrustig gespeeld bij Horst. In de 76e minuut leidde dit tot een verdiende 1-1 door Guido Heiwegen.

Boeiende wedstrijd
In de laatste 5 minuten kreeg Renswoude nog een tweetal goede kansen op de overwinning. In de tweede helft verdiende Renswoude meer, de eerste helft was voor Horst, Uiteindelijk een 1-1 eindstand van een boeiende wedstrijd.