Buitenbrinkweg 70
3853LZ
ERMELO
tel. 0341-556236

FC Horst heeft zaterdag 16 oktober in een attractieve wedstrijd thuis met 2-3 verloren van Valleivogels. De Ermelose tweedeklasser is gezakt naar de achtste plaats van de ranglijst met zes punten uit vier duels. FC Horst wilde na twee gewonnen uitwedstrijden ook de eerste thuiszege binnenhalen.

Plotseling vrij
In de eerste 20 minuten werden er over en weer enkele kansen gemist. Valleivogels opende in de 21e minuut de score, toen Bob van Ruitenbeek plotseling vrij voor FC Horst doelman Tim Crama verscheen en de 0-1 binnenschoot.

Langszij
FC Horst kwam al snel langszij, want in de 25e minuut schoot Paul van Prehn na een knappe individuele actie de 1-1 gelijkmaker schitterend in de verre hoek. Vervolgens kreeg de thuisploeg een aantal goede kansen om op voorsprong te komen.

Goede reddingen
In de 27e minuut stopte Valleivogels-keeper Joshua van den Berkt met moeite een kopbal van Lars van Wetering, die even later op aangeven van Paul van Prehn rakelings naast schoot. Aan de andere kant behoedde FC Horst-doelman Tim Crama met enkele goede reddingen zijn ploeg voor een grotere achterstand.

Over het doel
In de 36e minuut kreeg Thijs Kranenburg een goede schietkans, de keeper van Valleivogels stond echter in de weg. Op slag van rust kon Lars van Wetering vrij inkoppen, maar de bal ging over het doel.

Van slag
De gasten begonnen uitstekend aan de tweede helft, want na een minuut scoorde Remco van de Fliert al de 1-2. FC Horst was van slag en werd nauwelijks nog gevaarlijk. Bovendien kreeg de thuisploeg een grote tegenslag te verwerken, toen Muhammed Dinc met zware hamstringblessure moest uitvallen. Met nog 20 minuten te spelen, leek Valleivogels de wedstrijd te beslissen, toen Jorino Kleijn een perfecte counter doeltreffend afrondde: 1-3.

Spannend
Toch werd het in de slotfase nog spannend, nadat invaller Ricardo Vliek uit een voorzet van Lars van Wetering in tweede instantie de 2-3 had gescoord. FC Horst was nog dichtbij de gelijkmaker, maar een inzet van Paul van Prehn ging via een Scherpenzeelse verdediger net over het doel.

Zaterdag
FC Horst speelt komende zaterdag een uitwedstrijd tegen VSCO’61, dat na het 1-1 gelijkspel van afgelopen zaterdag bij Lunteren op de zevende plaats staat met 6 punten uit 4 duels. De ploeg uit Oosterwolde is nog ongeslagen, maar speelde wel driemaal gelijk en heeft dus evenveel verliespunten als FC Horst.

Bron tekst: Ermelo.nieuws.nl