Facebook Toestaan Niet toestaan

Unicum 1 - Horst FC 1

Unicum 1 - Horst FC 1

FC Horst speelt laatste uitwedstrijd bij VV Unicum

Aanstaande zaterdag staat de voorlaatste speelronde op het programma in de 2e klasse H. Bijna alle ploegen hebben nog iets om voor te spelen, waardoor het allesbehalve een saaie speelronde wordt. Om enig voordeel te voorkomen, beginnen alle wedstrijden zaterdag om 14:30. FC Horst zal op dat moment in Lelystad aan de aftrap staan voor een wedstrijd tegen Unicum. Beide ploegen verloren afgelopen zaterdag en zullen dus de rug willen rechten aanstaande zaterdag.

FC Horst trad afgelopen zaterdag op eigen veld aan tegen Nunspeet. Een wedstrijd tussen de nummer 5 en 6 van de competitie. Om nog een klein sprankje hoop te houden op de nacompetitie moesten de Horstenaren deze streekderby winnen. Na 12 minuten zette FC Horst een stap in de goede richting. Ronald Lok vond Matijs Valstar met een mooie dieptebal. De spits kapte twee spelers uit en schoot de bal achter de Nunspeetse keeper. Na een half uur kwam Nunspeet uit een counter langszij. In de 37e minuut moest de ploeg van John Martens een domper verwerken. Geheel onterecht kreeg aanvoerder Roy Kruse zijn tweede gele kaart, waardoor FC Horst met 10 man verder moest. Na een uur spelen kwam FC Horst nogmaals op voorsprong. Tim Schep poeierde de bal uit een vrije trap de goal in. Enkele minuten later maakte Nunspeet helaas alweer gelijk. FC Horst gooide de aftrap die hierop volgde meteen lang en door een misverstand tussen verdediger en keeper werd Marvin Hanenberg ondersteboven gelopen door de keeper van Nunspeet. Het slachtoffer ging zelf achter de bal staan en profiteerde dankbaar van dit cadeautje. Niet veel later maakte Nunspeet voor de derde keer gelijk in de wedstrijd. In de 78e minuut kwam Nunspeet voor het eerst op voorsprong door een fraai genomen vrije trap. De Horstenaren vochten met alles wat ze hadden om nog gelijk te maken, maar het was Nunspeet die in de slotfase de eindstand bepaalde op 3-5. Een teleurstellende nederlaag, maar gezien de periode met 10 man is 3-5 zo slecht nog niet. Het betekent wel dat FC Horst de laatste twee wedstrijden om des keizers baard gaan spelen. Desondanks willen de Horstenaren niets liever dan het seizoen mooi afsluiten met z’n allen.

Unicum doet nog volop mee om de titelstrijd en wacht geduldig op een misstap van koploper Hierden. Twee weken terug was die misstap er tegen FC Horst, waardoor de Lelystedelingen in konden lopen. De ploeg van Pieter Mulders hadden twee punten minder maar wel nog een wedstrijd tegoed. Met de titelkansen in eigen hand gingen de Schouwbewoners afgelopen zaterdag op bezoek bij DOS Kampen. DOS Kampen is nog vol in de race voor plaats 3 en begon aardig aan de wedstrijd. Het kwam na een half uur zelfs op voorsprong. Unicum speelde volgens de bronnen in een laag tempo om DOS Kampen aan gort te spelen. Na een uur spelen verdubbelde DOS Kampen zelfs de marge. Het duurde tot de 82 minuut voordat Unicum de aansluitingstreffer maakte. Unicum ging naarstig opzoek naar de gelijkmaker, maar het was DOS Kampen die de laatste goal maakte wat zorgde voor een 3-1 eindstand. Aangezien Hierden won bij IJVV, heeft Unicum de titel niet meer in eigen hand. Het verschil bedraagt 5 punten, maar Hierden speelt aanstaande zaterdag niet. Bij puntverlies tegen FC Horst is Hierden dus officieel kampioen. Met name de doelpuntenproductie loopt de tweede periode minder dan de eerste periode. In de eerste 12 wedstrijden scoorden de Lelystedelingen 45 keer, terwijl ze de afgelopen 10 wedstrijden ‘maar’ 20 maal het net deden bollen.

Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar al tweemaal. Voor de beker won Unicum op eigen veld met 5-1 en in de competitie wonnen de Lelystedelingen met 0-5 van de Horstenaren. Twee teleurstellende resultaten, wat absoluut een reden is om zaterdag vol gas te gaan tegen Unicum.

Unicum en FC Horst trappen aanstaande zaterdag om 14:30 af op Sportpark Schouw in Lelystad. De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Patrick Baardman. U bent allen van harte uitgenodigd om FC Horst bij hun laatste uitwedstrijd van het seizoen te komen supporten. Tot zaterdag.